Acte de democràcia

Fa dies que volten per la premsa notícies, que no sé si ho són pas, comentaris i enquestes de si en Artur Mas hauria de votar, o no, a la Consulta Sobiranista del proper mes d’Abril a Barcelona. Jo fa temps que ho tinc clar, per mi i pel M.H. (Molt Honorable).

L’assumpte l’he vist, llegit i enfocat de moltes maneres, excepte d’una, i perdoneu-me si això no és cert, però no he sabut trobar cap notícia, comentari o opinió que el plantegés de debò. El veritable debat no haurien de ser les motivacions personals, polítiques, ideològiques, estratègiques o institucionals sinó que pensa el M.H., que pensen els membres del Govern i, més en precisament, CiU de participar d’un ‘Acte de Democràcia’, amb lletres majúscules, com és una consulta popular, i més d’aquestes dimensions?. No, no parlo dels índex de participació, per que no es tracta d’això, parlo de l’acte per ell mateix. Que hi ha més democràtic que una consulta popular, feta i empesa per la pròpia societat que vol expressar-se i, a través d’aquesta acció, vol ser escoltada?.

El que es demana, no sent una qüestió menor, de fet a mi personalment m’engresca d’allò més, no suposa el més important, el rerefons és la constatació que els catalans hem esdevingut, som, una societat democràticament madura, crec que hem copsat l’esperit del concepte ‘democràcia’. S’ha obert una via que fa temps, malgrat que no gaire, era tancada a pany i forrellat. Ha estat la pròpia societat la que ha volgut ser consultada i es consulta ella mateixa d’allò que li burxa l’ànima, que li demana el cor…

El ‘dret a decidir’, no passa per exercir actes d’aquesta mena?. La plena democràcia no ens hauria d’exigir a tots que això no sigui un fet puntual i, segons per a qui, folklòric?.

Senyors, la democràcia no és un producte de consum, una llaminadura que la menges o la deixes de menjar segons l’estat anímic, o si estas més o menys tip, o si segueixes un règim alimentari o no. La democràcia s’ha d’exercir i practicar dia si i dia també, a tot arreu i a tothora, i si no es veu d’aquesta manera millor que ens anomenem amb un altre mot qualsevol, però no amb aquest, amb el mot ‘demòcrates’.

I és que en el fons de tot hi ha la veritable qüestió, fer un acte de democràcia.

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.