Cal no menystenir-los

M’han arribat, via Twitter, una sèrie d’enllaços on comenten o porten a una notícia, més aviat un anunci a futur, que parlen d’un dels diaris més ‘reaccionaris’ de la premsa catalana. Parlo de La Vanguardia, negoci del Compte de Godó, del que ja coneixem companyies i interessos…

El més rellevant de la notícia és precisament que un personatge com aquest, i un mitjà amb la influència de La Vanguardia, faci una aposta per la nostra llengua, pel català. Una qüestió de negoci?, de ben segur que sí. Una qüestió de país?, més difícil de respondre, com a mínim per a mi.

Del que en tinc certesa és dels contactes i les relacions d’aquest home i, malgrat que no estigui pas d’acord amb la línia editorial del seu diari, de la seva capacitat d’influència dins una part significativa de la societat catalana, i espanyola. I és aquí on apareixen els dubtes…

Quin impacte pot tenir, si finalment es veritat el que he llegit, a la resta de l’estat aquest fet?. Es ben coneguda la catalanofòbia en aquelles contrades, i l’afectació al negoci no soc capaç de copsar-la. Potser és que ja ha perdut la part del mercat, de lectors, més rància d’aquella banda de l’Ebre. Potser ha acabant acceptant que fins i tot el mercat, els lectors, fidels al seu diari volen viure en català, sempre dins casa nostra es clar, car no en soc pas de capaç d’imaginar-me un cavernari llegint en català, ni en l’intimitat ;-). Potser és que des del seu atri veu amb més claredat que jo, català d’anar a peu, que de debò anem de pet cap a la independència, cap a l’Estat Català, que evidentment serà en català, i no vol perdre la seva part del pastís avançant-se al canvi final.

Malgrat els dubtes i les malfiances que tinc vers el personatge, el mitjà i les intencions, no crec que s’hagi d’ignorar aquest moviment, si és que de debò qualla.

Cal no menystenir-los…

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.