Made in yourself

Fa temps que hi ha un moviment ‘alternatiu’, a les societats mal anomenades modernes, que pregona per recuperar la capacitat de la societat d’auto-abastir-se, d’alliberar-se, de desfer-se de dependències que en lloc d’ajudar al desenvolupament de les comunitats i la societat constitueixen un empobriment humà, de les persones i de les seves relacions, i que permet l’entrada en escena de mitjancers, especuladors i aprofitats. Aquest moviment, anomenat ‘made in yourself’, va més enllà del vessant estrictament material, té un component social, anímic, vital, que transmet una filosofia de vida en col·lectivitat, que vol establir un nou model de relacions humanes fora del mercadeig actual, en el que tot és negoci o pseudo-negoci. Sota aquesta filosofia tothom pot aportar quelcom al conjunt de la societat, tant individualment com col·lectivament i, a més a més, explora la possibilitat de portar a terme accions i bastir situacions que no són possibles amb el model actual pel ‘segrest’ de funcions, rols i lideratges que, per part de segons quins grups i persones i, per al seu propi interès, s’han erigit com a caps de la societat.

És sota aquesta visió que interpreto aquesta notícia, que el diari Avui ha publicat, i que parla de la decisió presa pels organitzadors de les Consultes Populars d’articular, des de la societat civil, la Assemblea Nacional Catalana, ens que tindrà com a finalitat l’establir el full de ruta cap a la independència, cap a l’Estat Català, i que tot seguit pujo…El moviment de les consultes impulsarà una Assemblea Nacional Catalana “que posi les bases de l’estat propi”

La Coordinadora Nacional de les consultes independentistes anuncia que el “full de ruta cap a la independència” es desenvoluparà en els propers mesos

El 30 d’abril es farà una primera torbada per preparar l’assemblea, que té com a objectiu celebrar un referèndum vinculant

13/02/11 11:59 – barcelona – ACN

El moviment popular per la independència es renova. El 10 d’abril, amb la darrera onada de consultes per la independència, es tanca el cicle de consultes locals per enfilar el camí cap al referèndum nacional. El 2011 serà un any de molts esdeveniments al si del moviment, que porta temps dissenyant el full de ruta que ha de conduir el poble català cap a la celebració d’un referèndum.

Aquest diumenge Carme Forcadell, una portaveu de la Coordinadora Nacional per la consulta sobre la Independència de Catalunya, ha avançat alguns detalls d’aquest procés, l’objectiu del qual és “activar totes les plataformes locals per aconseguir una base molt àmplia que posi les bases de l’estat propi”. L’eina per fer-ho possible serà l’Assemblea Nacional Catalana, que es podria celebrar a la tardor.

La primera parada del full de ruta que ha preparat el moviment popular de les consultes, organitzat al voltant de la Coordinadora Nacional de les consultes per la independència, ja té data. Serà el proper 30 d’abril, la primera aturada d’un procés que té un port ben definit: la celebració d’un referèndum nacional per la independència de caràcter vinculant. Ja fa temps que s’hi treballa, però no ha estat fins ara que la Coordinadora ha decidit fer públics alguns detalls d’aquest periple que pretén emprendre.

Forcadell ha explicat el contingut d’aquest embrió de full de ruta que encara s’ha d’acabar de definir, per bé que ja està dissenyat inicialment. Forcadell ha parlat arran del plenari que es va celebrar aquest dissabte al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) entre les plataformes locals organitzadores de les consultes i que va servir per ratificar el principi d’acord de full de ruta, el qual preveu, per al proper 30 d’abril, la celebració d’una Conferència Nacional per l’Estat propi, el pas previ a l’Assemblea Nacional Catalana.

Forcadell ho entén com la continuació d’un procés: “Les consultes han suposat que la societat civil pugui exercir el dret a l’autodeterminació, doncs ara hem de fer un pas més i anar cap a l’estat propi”. En aquest sentit, la portaveu remarca que “un cop esgotades totes les vies el que necessitem és l’estat propi”.

L’Assemblea, al novembre

La Conferència Nacional servirà “per crear una assemblea catalana” que constituirà, assenyala Forcadell, “una continuació de totes les estratègies de les consultes”. És per això que subratlla que el que de debò serà important serà la celebració d’aquesta assemblea nacional, que es durà a terme el mes de novembre, segons Forcadell. D’aquesta manera, la Conferència Nacional servirà “per escalfar motors per constituir aquesta assemblea, que serà de la societat civil”.

Aquesta trobada servirà per aprovar un full de ruta que ha de portar a la constitució d’una assemblea nacional. Ara per ara hi ha una proposta inicial amb els punts bàsics que s’hauran de ratificar el dia de la celebració d’aquesta reunió nacional, el 30 d’abril. També es nomenarà un secretariat nacional i d’altres qüestions d’estructura interna, segons ha detallat la representant de l’organització.El futur ha començat, si els mal anomenats líders no ho fan, fem-ho nosaltres mateixos… Estat Català ‘Made in yourself’.

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.