En tenen de por?

Dues referències, aquest apunt, agafat de la Web de Reagrupament, i aquesta altra notícia, de Crònica.cat, em porten a pensar que, si ens ho fem venir prou bé, no som massa lluny d’acomplir els nostre gran somni, esdevenir un país amb Estat propi. L’una per que ens diu, o més aviat ens explica, com el Tribunal Internacional de La Haia ha interpretat la DUI de Kosova, i que dos personatges prou avesats a interpretacions jurídiques ens resumeixen:

Carles Boix: “El Tribunal Internacional avala que no cal cap referèndum per accedir la independència, amb la declaració unilateral després d’unes eleccions n’hi ha prou”

August Gil: “S’ha eliminat el principal argument que s’ha esgrimit històricament per a dir que una part d’un estat no té a dret a separar-se’n”

L’altra per que ens mostra la voluntat dels ‘negacionistes’ de C’s, negacionistes de la Nació Catalana, d’oposar-se amb tot i impedir que s’enraoni, al Parlament de Catalunya, de la més que possible independència de Catalunya.

Per una banda cada cop sembla més evident que podem i, que si en tenim la voluntat, el coratge i la decisió, aquest procés no té aturador possible. Per l’altra, els espanyolistes, els que fan dia sí dia també apologia de la nació castellana i ens volen convèncer que la submissió és, com a mínim, inevitable i que hauríem d’assumir-la com un fet inamovible, han reaccionat d’una forma que em fa entendre que la veuen gairebé a tocar, la independència. Tant a tocar, comenten que dins un termini d’entre 4 i 8 anys, que apel·len al govern de la ‘Gran Madre Patria’, la seva es clar, per a que ens posi un morrió, que ens prohibeixi de parlar-ne!. Com un dictador de fireta qualsevol, el Sr. Rivera, amb els seus acòlits, té la barra de voler-nos posar barreres ideològiques i decidir, pel seu compte, de què podem o no podem parlar… Sospitosament semblant a fosques actituds del passat!

Tant l’una com l’altre em porten a una doble conclusió, la independència a través d’una DUI (Declaració Unilateral d’Independència) és un fet real i assolible, i per aquest fet en tenen de por…

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.