Carta al Parlament

Benvolguts/des Srs./Sres. Diputats/des del Parlament de Catalunya,

m’adreço a vostès com a representants polítics del poble de Catalunya, del Parlament de Catalunya, per transmetre’ls el meu neguit pels atacs, amenaces, posicionaments i opinions que des d’altres organismes públics, econòmics, polítics i de govern de l’Estat espanyol s’estan portant a terme contra el poble de Catalunya, la seva gent i els seus organismes públics, econòmics, polítics i de govern, així com a la nostra cultura i la nostra llengua. Aquest neguit es veu agreujat per la manca de reacció de la institució que vostès representen, per la seva inhibició que fins a dia d’avui ha estat palesa activament i passivament.

Em veig obligat pel deure, de fer-los memòria i exigir-los que donin acompliment al contracte que vostès varen subscriure amb el poble de Catalunya, les seves institucions i amb mi personalment com a ciutadà de la Nació.

Em veig obligat pel deure, de fer-los present que amb aquest contracte s’han compromès a defensar Catalunya, protegir-la, i portar endavant tots els assumptes, afers i accions necessàries que els encomanem, qualsevol assumpte, qualsevol afer i qualsevol acció dins l’àmbit de les regles de joc de la democràcia.

Em veig obligat de fer-los present, i exigir-los, que si donar resposta als atacs, amenaces i posicionaments contra el poble de Catalunya, la seva gent, les seves institucions, la seva cultura i la seva llengua, passa per separar-nos de l’Estat espanyol, per declarar la independència de Catalunya, és seva l’obligació de fer-ho, portant a terme totes i cadascuna de les passes, totes i cadascunes de les accions necessàries per a l’assoliment d’aquest objectiu.

No hauria de recordar-los la història del nostre mil·lenari poble, de la nostra mil·lenària cultura, de la nostra antiga llengua i del nostre vell país. Tampoc els patiments i la sang vessada per tants catalans i catalanes en defensa de la Nació. El desig, el neguit i les ànsies de llibertat del poble català són més vius que mai. Haurien de ser vostès que se n’adonessin.

En properes dates es trobaran davant una oportunitat única. Per primer cop en segles tindran la possibilitat de portar Catalunya i el Poble Català a la llibertat. Vostès, com a representants de la Nació, hauran de debatre una proposició de llei fonamental en aquest sentit, hauran de votar la Proposició de Llei per a la Declaració de Independència de Catalunya.

Com a representants, i defensors del poble, han de prendre totes i cadascunes de les decisions que siguin necessàries. Els ha de guiar un únic propòsit, un únic objectiu, garantir el benestar i el futur del poble de Catalunya, els seus organismes, la seva cultura, i la seva llengua. És la voluntat del poble, aquí el partit no hi mana.

No hauria de fer-los present que la Declaració Unilateral de Independència és un acte plenament democràtic i recolzat pels organismes internacionals més importants del món, entre d’altres, l’organització de les Nacions Unides i el Tribunal Internacional de La Haia.

Vull apel·lar al seu orgull, la seva rauxa, al compromís que tenen vostès de donar acompliment al jurament de defensar el poble i la institució que representen, honorant d’aquesta manera el País.

Jo, ciutadà de Catalunya, els commino a portar la Nació Catalana a la plena llibertat, la màxima realització d’un poble, votant afirmativament la Proposició de Llei per a la Declaració de Independència.

I per acabar, si gosen decebre el poble de Catalunya, trair els principis i obligacions que tot representat ha contret, si són capaços de negar-nos la llibertat, tinguin com a mínim la decència de cessar del càrrec. No voldria patir la vergonya de veure el Parlament de Catalunya fet un cau on es mercadeja amb les voluntats del poble. No voldria dir als meus fills que el Parlament del seu País es va negar a alliberar-los, que els va condemnar a ser esclaus…

Que la por no ens faci traïdors!

Barcelona, 6 d’Abril de 2011

Anuncis

Els comentaris estan tancats.