Cal fer-ne ressò

Tornem-hi. Un altre cop la premsa, d’aquí és clar, torna a posar en solfa el que opinen des de fonts internacionals sobre la força de l’economia catalana i, com era d’esperar, del llast que suposa haver-se de ‘solidaritzar’ amb les espanyes. Aquest article de l’Avui és el que en aquest cas se’n fa de ressò.Un exdirigent de l’FMI diu que Catalunya podria ser un dels països més rics
“Kenneth Rogoff afirma que si el Principat fos independent figuraria en els primers llocs del rànquing mundial”

Cita : L’economia catalana com un puntal
05/04/2011 02:00 – Barcelona – Redacció

LA FRASE
“Espanya té regions com Catalunya que, aïllada, seria un dels països més rics del món”

L’execonomista en cap del Fons Monetari Internacional i actual professor de la Universitat de Harvard, Kenneth Rogoff, considera que Catalunya seria un dels països més rics del món si fos independent. Rogoff ha fet les declaracions en una entrevista a la revista Capital, quan el periodista li pregunta per si el govern de Zapatero ha fet el suficient per combatre la crisi.

“Es necessiten mesures importants, particularment en el mercat laboral. Espanya, no obstant això, és un país amb nombroses fortaleses i no es pot comparar amb altres països. Té multinacionals que són excel·lents, té regions com Catalunya que, aïllada, seria un dels països més rics del món…”, assenyala l’economista entre els factors positius.

Segons Rogoff, Espanya necessita una profunda reforma estructural de la seva economia, per poder créixer, i creu que aquest és el gran repte. “Amb un 20% d’atur farà falta sort perquè el PIB avanci alguna cosa enguany. Un creixement del 3% o del 4%, necessari per reduir l’atur, és poc probable a mitjà termini. I està clar que Espanya necessita una profunda reforma estructural de la seva economia“, hi afegeix.

Rogoff creu que existeix una alta probabilitat que l’Estat espanyol acabi necessitant ajuda d’Europa. I en dóna la culpa al fet que Grècia, Irlanda i potser Portugal hauran de reestructurar el seu deute. En aquell hipotètic moment, “els mercats es tornaran bojos”.

Les declaracions de Rogoff s’afegeixen al fet que la premsa internacional s’està abocant a informar de l’enfrontament que Catalunya manté amb l’Estat arran del dèficit fiscal, tot al contrari del que succeeix amb els rotatius amb seu a Madrid, que l’ignoren.

El rotatiu The New York Times es va decantar la setmana passada a favor de les tesis catalanes, i es va mostrar preocupat per “l’estrangulació financera” de què és víctima Catalunya. El diari nord-americà detallava que el finançament obliga el país a “contribuir amb un 10% del PIB” català a la hisenda espanyola, en al·lusió a l’espoli fiscal.

Segons el rotatiu, en un article titulat Els dèficits de les regions incrementen les pors sobre Espanya, Catalunya es veu obligada a “donar suport a les regions més pobres a través de les taxes que recull Madrid”. L’article s’afegia al que també va publicar el londinenc Financial Times, que explicava la forta contribució de Catalunya en solidaritat amb Espanya.
Ex-economista en cap del Fons monetari internacionalI nosaltres aquí, suportant una Gestoria plena d’interessos aliens, poruga, covarda i venuda una burgesia que només pensa en la seva pròpia butxaca, de mires molt curtes i repenjada en un ‘panxacontentisme’ que fa esgarrifar.

Catalans, quan fotrem el cop de puny a la taula?

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.