Amb aquests timoners anem a la deriva

Aprofito que el MH. Sr. Artur Mas se’n ha fet un fart d’utilitzar metàfores marineres per prendrem la mateixa llibertat, tot emulant-lo.

Si hi ha un assumpte que ens posaria d’acord a gairebé tots els independentistes és el fet que les formacions polítiques tradicionals no estan pas per la feina, la de fer-nos-en un Estat, mes aviat fixen els seus esforços en mantenir els seus ‘estatus quo’, fent siga-sagues sense sentit i obviant que si hi volguessin ja hi seriem a tocar…, a tocar de terra, la del nostre l’Estat és clar. Així, i vist aquest fet, el primer que hem de copsar és que els ‘timoners’, passats i actuals, del Govern de Catalunya, ens porten a la deriva, això sí, semblen preocupats per què el vaixell no s’enfonsi, però gairebé res més. Una pinzellada del que podrien estar fent, i no fan, i de les eines que disposen, i que no volen fer servir, ens la dona un article d’en Boi Fusté i que he pispat de Reagrupament…Ells mai no han volgut la independència de Catalunya
Boi Fusté – 11/07/2011

Aquests són els resultats electorals als municipis de Catalunya: CiU, amb el 27,12 %, és la primera força i obté 3.860 regidors. PSC-PSOE, amb el 25,14 %, és la segona força i obté 2.117 regidors. ERC, amb el 8,98 %, és la tercera força en nombre de regidors, però no de vots, 1.384 regidors. PP d’Espanya, amb el 12,67 %, és la quarta força en nombre de regidors i tercera en vots, 473 regidors.

Si sumem els regidors de CiU i d’ERC dóna un resultat nacionalista de 5.244 regidors, per contra, tenim 2.590 regidors “espanyolistes”, si més no d’obediència. Dels 947 Municipis, 645 estan ens mans dels nacionalistes, el 61 % dels municipis, ara bé, només tenim 38 Ajuntaments moralment exclosos de la Constitució espanyola, tenim un problema i no és menor, ho sento però algú ho havia de dir.

Una primera i ràpida lectura ens portaria a la conclusió, potser equivocada, que de moment els que lideren el país, i des dels ajuntaments també és lidera, que no estan per la feina, i no és cert, són les estructures dominades pels dirigents dels partits (FMC entitat controlada pel PSOE, AMC entitat controlada per CiU) els que frenen qualsevol moviment sobiranista. Alguns municipis d’ERC estan amb l’AMC i d’altres amb la FMC, curiós, no?

Us imagineu que de cop 645 municipis diguessin “estem moralment exclosos de la Constitució espanyola”, i a partir d’ara els impostos els recaptarà el nostre Govern i li donarem suport per tal de no liquidar res a l’Estat espanyol. Certament seria el camí sense retorn per a Catalunya, cap manifestació no seria més contundent, i s’aproparia a la consulta d’autodeterminació i al dret a decidir.

El dret internacional diu que un poble representa la voluntat popular, i un poble esta format per municipis, essent ells la conformació real del que és un poble, per tant si els municipis és posicionen, tot un poble és posiciona, si més no, una majoria pot posicionar la resta.

El 14 d’abril del 1931, en unes eleccions municipals, guanyen els republicans, i la dinastia borbònica, sense cap tipus de petició, abdica i fuig a l’estranger. El primer graó democràtic passa per les eleccions municipals, màxima expressió directa del ciutadà als seus representants.

Hauríem de convindre que CiU i ERC han tingut una força incommensurable en el terreny municipal, però les seves estratègies ha semblat que no passaven necessàriament per fer de Catalunya un país lliure, sinó ans el contrari, buscar i buscar l’encaix impossible amb Espanya.

Ara hi tornem, però pitjor, els municipis no pinten ni lideren res, el govern de CiU pactarà amb els del PP i si no en tenen prou, amb els del PSOE, tenir un suport majoritari als municipis no compta, i si el govern espanyol de torn diu no al català a Europa, no als diners que ens deuen, no al retorn de la nostra historia, és igual, de vergonya, mentre cobri a fi de mes.I per acabar, ara que tenim bon vent i barca nova (els nous governs municipals), llencem els timoners per la borda, aprofitem els corrents favorables i enfilem cap endavant, a tot drap!

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.