La solidaritat comença pels de casa

Fart de veure aturats, gent pidolant, negocis que tanquen, pobresa i misèria, CAP’s tancats al vespre, i tota mena de serveis públics sota mínims al meu voltant, i sabent que les espanyes ens foten la cartera en nom de la ‘solidaritat’, és hora de reivindicar quelcom que, tot sabent-lo des de fa anys i panys, no practiquem, i això és tenir present a tothora que ‘la solidaritat comença pels de casa”. Reconec que és prou de difícil, avui dia, esbrinar cap a on van els diners que ens gastem quan n’exercim de consumidors. La munió de marques, fabricants i l’entrellat d’empreses, grups i corporacions no ajuden gens ni mica, però, amb una mica de ganes i consciència de què se està fent un pot sortir-se’n. Una manera ben fàcil és prendre’s una mica de temps per destriar els productes que consumim, només cal fer-hi una ullada a les etiquetes per adonar-se’n d’on ha estat fet un producte o qui l’importa i des d’on. En cas de que aquesta informació resti amagada, dons es rebutja i prou!. Així, de mica en mica, acabarem tenint una rel·lació prou gran de productes fets a casa i que cobriran les nostres necessitats, perquè, si hom no se’n ha adonat, a Catalunya es fabrica, i es produeix, gairebé tot allò que en podem necessitar.

Per exercir la solidaritat, i com catalans que en som ens pertoca fer ho amb Catalunya, cal triar productes de casa per així garantir que els diners que ens gastem reverteixin en el teixit productiu del país i les nostres xarxes de distribució i en la gent treballadora de Catalunya…

En cap moment estic proposant cap mena de boicot als productes d’enfora, tant sols demano exercir de consumidors conscients i ‘solidaris’ amb la realitat del país, i per afavorir un canvi de paradigma. En faig memòria d’un comentari del MH en una de les darreres entrevistes on tot parlant-hi de la dependència que Catalunya té del mercat espanyol va dir què:

“S’ha de ser conscient que avui per avui una part significativa de l’economia catalana depèn del conjunt d’Espanya, agradi més o menys aquesta és la nostra realitat; afortunadament cada vegada això és menys així i Catalunya que és un poble de mentalitat oberta, creativa i emprenedora hem de sortir fora tant com puguem, tant de bo que arribi el moment en què Espanya representi el 5 o el 10% de la nostra economia.”

Dons bé, donem un cop de mà al país per canviar-lo d’una vegada per totes i que ‘aquest mercat’ no serveixi d’excusa per no prendre definitivament el camí de la independència.

Jo ja ho estic fent i la veritat és que no gasto més diners, de fet n’estalvio una mica pel fet de ser més curós amb el que compro i consumeixo. De debò, l’únic ‘sacrifici’ que he hagut de fer és canviar uns pocs hàbits, com deixar de comprar a certs llocs per fer-ho en d’altres o consumir unes marques diferents, però res que no compensi el petit esforç de posar-s’hi…

Volem ser independents?, alliberem-nos de les ‘dependències’!…

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.