Catalunya, subjecte de dret

Dons sí, llegint aquest article d’en Jordi Porta, President del Centre UNESCO de Catalunya, i afegit els llibres i d’altres articles que parlen del mateix, dels processos d’independència, he trobat que ens falta una tasca, tenim una feina pendent.

Si fem cas del que ens diuen, i per a que el dret internacional ens tingui en compte i/o puguem reivindicar la seva aplicació al ‘cas català’, s’ha de convèncer els ens internacionals que els catalans, la nació catalana, en resum, que Catalunya és el que ells anomenen subjecte de dret, aital que com a subjecte dret pugui acollir-se a les lleis internacionals per sustentar la legalitat de la nostra secessió de l’Estat espanyol, i per a que no hi hagi cap mena de dubte de la legitimitat de la susdita secessió, car l’acompliment de la legalitat internacional, que és l’única que cal tenir en compte en aquesta mena d’esdeveniments, és un requisit fonamental.

El com s’ha de fer o millor dit argumentar de ben segur és feina de juristes, això sí, de bons. Potser si que hi ha estudis però només he trobat aquesta aproximació al problema a la web de la Fundació Jordi Pujol, parlant d’aquesta necessitat i alhora argumentant la susdita, però poca cosa més. En tot cas aquest fet no treu que ens calgui de totes totes, i mentre sigui d’aquesta manera serà una tasca pendent la de demostrar que Catalunya és subjecte de dret internacional.

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.