Actitud per Catalunya

Article d’en Josep Mª Campdepadró pispat de la web de Reagrupament.Actitud per Catalunya
Josep Mª Campdepadró – 08/04/2012

Companys i companyes, com a reagrupat relativament recent que sóc, no vaig poder participar en l’elaboració del document Organitzant el nostre futur lliure . De ben segur que sabeu que aquest document és la base del nostre ideari polític i ha de ser el fonament principal sobre el qual reposi la Catalunya independent que volem. Tal com deveu saber també, a hores d’ara aquest document s’està revisant, actualitzant i readaptant amb la finalitat d’aconseguir una eina que representi l’excel·lència de país que volem i que ens permeti encarar i assolir el “nostre futur lliure”.

Però lluny de pretendre discutir o debatre continguts, ara em sembla el millor moment per a parlar d’actituds. Perquè els continguts ja els tenim i són fruit d’un treball previ d’una qualitat incommensurable. Potser cal revisar-los i adaptar-ne algun petit detall, però que quedi clar que són fruit d’una capacitat de treball, d’una empatia amb el territori i d’una voluntat de plantejar solucions als problemes (que no al revés), que potser no sempre haurà estat reconegut a les urnes però sí que ha anat influint en l’esdevenir del país.

En aquest sentit, potser un excés d’expectatives i uns resultats electorals injustos van frustrar la il·lusió de molts i ens han fet veure a tots plegats que el pa que s’hi dóna no és només dur de rosegar, sinó que és dur de guanyar. Llavors, la tendència lògica després d’una patacada porta a l’immobilisme, a voler trepitjar sobre segur i optimitzar recursos… però la veritat és que només se la fot aquell qui es belluga, i de vegades una coça al cul també ens hauria de servir per a fer-nos avançar.

En aquest context puc entendre que hom vulgui afegir-se a qualsevol projecte nou que intenti aglutinar el màxim de veus per un clam comú. Potser les mateixes persones amb noms diferents, qui sap. No seré pas jo qui ho critiqui. Tant de bo qualsevol nou projecte pugui aconseguir la independència de Catalunya avui millor que demà!

La realitat, de moment, és una altra: seguim dividint i marejant la perdiu a la recerca del “producte ideal” que ens estigui bé a tots i que (per anar bé, de vegades) ens porti la independència a casa.

Companys i companyes, crec en Reagrupament pel que és i pel que estic segur que tots podem fer que sigui. Per donar-nos l’oportunitat de participar i fer sentir la nostra veu, per la il·lusió, l’entusiasme i la capacitat de treball i perquè encara podem fer país i aprendre’n tots junts. Digueu-me il·lús… però els camins es fan caminant i l’actitud és primordial en la fórmula de l’èxit, de la mateixa manera que l’experiència són punts a favor. I d’això, ja en tenim una mica més.

Crec en Reagrupament perquè traspua il·lusió, fermesa, transversalitat i catalanitat. Perquè presenta un projecte innovador (de vegades transgressor), i un missatge directe i clar. I depèn només de nosaltres que aquest missatge es propagui com cal.

Ara el país ens necessita més que mai. Ens trobem voluntàriament en un projecte que només nosaltres farem anar cap a un lloc o un altre i és ara quan podem decidir el nostre demà. Si ens dissipem o esperem massa, potser fem tard. Hem de mantenir la voluntat, la força i la capacitat de treball que tenim com a país i com a reagrupats. Ningú ha dit que això fós fàcil, però és ara quan podem reconfigurar-nos i preparar-nos per a construir el nostre futur lliure.

És per això que proposo que des d’avui ens impliquem una mica més en la nostra tasca patriota: des de les sectorials, des de les territorials, o a nivell individual, des d’on sigui! Fem arribar el nostre clam unitari a tothom, fem pinya.

Companyes i companys: anem per feina perquè el nostre país ho necessita.

Visca Catalunya lliure!Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.