No en salvarem ni les pensions

M’han agafat esgarrifances en llegir aquest article del CCN. Ara es veu -de fet no ens hauria de sorprendre gaire-, que no sols es fan trampes jugant al solitari, els espanyols és clar, sinó que amés ‘estan apostant’ els Fons de Reserva de la Seguretat Social a la Ruleta Russa dels Bons Espanyols -Deute Públic de l’Estat invasor-, que com hauríem de saber hores d’ara estan a l’alçada del betum…


Les pensions dels catalans ja estan en risc perquè Espanya inverteix el Fons de Reserva de la SS en deute públic espanyol
CCN – 11/05/2012

“No ens calen amenaces del PP. Fa anys que sentim la cançó, cantada tant per socialistes com per populars, que no cobrarem les pensions. Ves per on ara potser serà veritat però no pas per motiu nostre sinó per culpa seva. Tenen l’obligació d’explicar-nos que estan fent amb els nostres diners i els catalans han de saber que si volen conservar les pensions necessiten un Estat propi”. Així de rotund es mostra Ramon Carner, president del Cercle Català de Negocis. El CCN ha fet públic un estudi que demostra que les pensions dels catalans estan en risc perquè el Fons de Reserva de la Seguretat Social (que conté l’import sobrant del pagament de les pensions a jubilats i altres pensionistes) està invertit en deute públic espanyol.

Com es sabut, les agències de qualificació de riscos donen poca solvència al deute espanyol, que té una de les qualificacions més baixes possibles (BBB+). Això fa que el Fons estigui en una situació de risc que porta el CCN a preguntar-se: “qui garantirà el Fons de Reserva, i per tant les pensions, si Espanya entra en fallida o és intervinguda?”.

De fet, l’estat espanyol incompleix la pròpia normativa espanyola que obliga el govern estatal a invertir en títols d’alta qualitat i seguretat i diversificats (articles 3 i 4 del Reial Decret 337/2004). Espanya es veu obligada a contravenir la llei per la dificultat de finançar el seu deute en els mercats exteriors. Els inversors estrangers han reduït en un 22%, des de desembre de 2011 fins a març de 2012, la inversió en deute espanyol. Ras i curt, en tres mesos els inversors estrangers han retirat 62.000 milions d’euros del deute públic espanyol.

Si es té en compte que Catalunya, amb un 16% de la població de l’Estat aporta un 29% de capital del fons estatal -l’aportació més important-, es pot concloure que les pensions dels catalans no estan garantides en cas de fallida del sistema.

Una fallida que no és descartable si es té en compte la situació del deute públic espanyol. Si la solvència d’Espanya empitjora i s’aplica una lleva sobre el deute espanyol, el Fons de Reserva caurà dramàticament.

Us adjuntem l’estudi.


Per tremolar… a partir d’ara millor treballar en negre i els diners que haurien de servir per cotitzar a la SS enviar-los als bancs de Suïssa o de Liechtenstein, de ben segur que com a mínim no ens els fotrien, ni els arriscarien tant barroerament, oi?

Aquest maleits espanyols no tant sols ens han arrabassat el passat, ens castiguen el present i ara ens cremen el futur… Per quant la fugida?

Independència ja!

Siau…

Els comentaris estan tancats.