La boira s’esvaeix, gràcies Reagrupament!

Porto força dies en silenci i no pas perquè no hi hagi sarau a casa nostra, que encara hi ha i molt!, sinó pel fet que fins ara tot el que escoltava, i llegia, no deixaven de ser repeticions de les velles cançons de sempre… Però ha sigut gràcies a Reagrupament, la seva intel·ligència, originalitat, gosadia i claredat d’idees, que les notícies ens han portat un raig de llum a la foscor dels temps presents.

A partir de la presentació de la ICE (Iniciativa Ciutadana Europea) -on es demanava al Parlament Europeu que es manifestés en el sentit què un territori de la Unió Europea que se’n separés de l’Estat ‘matriu’ i es constituís en Estat independent pogués ser un Estat de ple dret de la Unió, heretant els drets i obligacions, el que s’ha anomenat Ampliació Interna- que ha forçat la Unió a definir-se en aquest sentit ha reeixit. La Unió, la Comissió que havia d’avaluar si la Proposta era ajustada a les capacitats i possibilitats del Parlament Europeu, ha donat, desprès d’esgotar gairebé els terminis establerts, resposta. Ha decidit de rebutjar la proposta, que en un primer moment pot semblar un fet greu, però que els termes en els que s’ha expressat i ha raonat aquest rebuig són d’allò més encoratjadors. Per què?, doncs perquè el que ha fet és bàsicament inhibir-se de la qüestió, adduint manca de potestat de Parlament Europeu, però adreçant la solució de l’afer al Dret Internacional… El text de la resposta és clar en molts sentits car no s’oposa pas a la independència de cap territori -Catalunya inclosa-, ni es contemplen ‘sancions’ per aquest fet, com tampoc impediments a la seva incorporació posterior al si de la Unió… Tot plegat ho podeu llegir al text que he enllaçat més amunt i del que en podeu traure les vostres pròpies conclusions.

La porta de sortida és al davant i el pany s’ha trencat, només en depèn de nosaltres tibar del pom i fugir d’una vegada, enfora el paisatge s’aclareix i es percep lluminós i clar. La boira s’esvaeix, gràcies Reagrupament!

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.