Rèquiem pel País Valencià

Senyera amb llaçArticle d’en Vicent Partal.El fracàs valencià
Vicent Partal – 20/07/2012

“Això és un desastre històric que reclama eleccions avançades i un altre govern”

El tres de juliol de 1985 Eduardo Zaplana prenia posessió com a president de la Generalitat Valenciana. El PP, que ell encapçalava, havia guanyat amb majoria simple les eleccions però el famós ‘pacte del pollastre’ amb la Unió Valenciana de González Lizondo va ser suficient per a canviar la història del País Valencià.

Aquell pacte, que tractava exactament de com es repartien ‘el pollastre’ ja era per ell mateix un indici del que anava a passar. Malgrat el permanent foc d’artifici i després de 27 anys de govern el Partit Popular ha deixat literalment arrassat el País Valencià, arruïnat, convertit en un pària. Tant que hem estat els primer a demanar el rescat del govern espanyol. Una marca ineludible del nostre fracàs col·lectiu però sobretot del fracàs de la política del PP.

Vint-i-set anys són molts anys. El PP en aquestes prop de tres dècades de govern ha fet del País Valencià un territori sotmès al caciquisme, a la manipulació, al robatori sistemàtic. La nostra és avui una terra cremada que tardarem dècades a recuperar de tanta malifeta com ha patit a mans dels Zaplana, Olivas, Camps i Fabra. Hem perdut el sector financer propi, hem perdut les oportunitats econòmiques, hem perdut el territori a mans de l’especulació més salvatge i avui hem perdut també la institució que havia de ser guia del nostre poble.

Ara s’embolicaren amb parauletes. Que si això és una intervenció, que si no ho és… L’evidència és clara: hem estat els primers en demanar que el govern espanyol controle el nostre govern. Estem intervinguts, vulguen dir el que vulguen dir. Simplement perquè a l’estat espanyol ara hi ha un sol govern sense autonomia per a decidir res. I aquest és el valencià.

Això és un desastre històric que reclama eleccions avançades i un altre govern. Si els votants, finalment, entenen on ens han portat aquesta colla que la cançó descriu com a ‘lladres, bords i botiflers’Requiescat in pace.

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.