Preparant el ‘Sindicat’ de Catalunya?

Sí, ho se, hi ha d’altres que no en tenen de dependències espanyoles, però aquesta notícia, si més no, m’ha sobtat… El fet és que el secretari general de la UGT ha fet públic un acostament -sembla parlar d’una possible fusió?-, de la seva formació sindical (UGT) amb l’altre gran formació sindical a Catalunya (CCOO), i tot això només dins l’àmbit català! No se si respon a una necessitat ‘vital’ per la caiguda del suport popular, i alhora dels ingressos, o per un posicionament vers el país, Catalunya, en veient que els esdeveniments ens porten de pet cap a la independència.

També diu que serà, en el cas que sigui cert, un procés llarg, i que en centrar-se només en l’àmbit català em fa pensar què s’estan adonant que el ‘model laboral’ dels treballadors catalans i els productius de Catalunya, no s’assemblen gaire al ‘models’ de l’Estat espanyol, alhora què les necessitats d’organització i els punts de vista, i les propostes, no els deuen lligar gaire amb el que des de les centrals sindicals, -situades avui dia a la capital de l’Estat espanyol- els hi proposen. Pot ser que finalment se’n hagin adonat què la sensibilitat social a Catalunya i els anhels de la societat va per una altra via, i que el camí que emprenem ens porta cap a l’Estat propi. Ho han copsat?, penso que les ‘bases’ dels seus sindicats, en consonància amb el pols del País, els demanen diferenciar-se i posicionar-se en aquest sentit… i si volen poder seguir treballant des del sindicalisme hauran de saber-se adaptar al nous temps que venen, i aquests, si no vaig errat, seran els d’un nou Estat, i prou diferent d’on venen com per repensar-se el seu model i la seva organització, oi?

I per acabar, recordo haver-hi vist el Sr. Alvarez a l’acte de constitució de l’Assemblea Nacional Catalana el proppassat 10 d’abril, i recordo, també, haver-lo llegit donant suport al Govern de la Generalitat en la reclamació del Pacte Fiscal, fet que em fa pensar que és una organització, l’UGT de Catalunya, sensible a la realitat del País, el temps dirà…

Potser van per feina, i estan construint un nou ‘Sindicat de Catalunya’ per a una nova Catalunya… potser…

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.