11S – Pervertir el missatge

ANC - Marxa del 11S

La darrera relliscada del MH ha sigut demanar que el ‘poble català’ és manifesti pel ‘Pacte fiscal’ aquest 11S, tot contravenint les consignes dels convocants principals, l’Assemblea Nacional Catalana. He de fer notar que la aposta pel ‘Pacte fiscal’ que el MH ha posat damunt la taula, i que va aconseguir que recolzessin al Parlament, és una enganyifa de l’alçada d’un campanar. Per començar cal dir que és una proposta de fa 18 anys… com a mínim, prou de temps per que a Catalunya l’eix social-nacional s’hagi mogut des de les posicions meselles de l’encaix de Catalunya dins Espanya, allò del ‘Espanya escoltam!’, a la constatació de la sordesa extrema de les espanyes i la reivindicació clara d’un Estat propi per Catalunya. Cal afegir, que també, que a dia d’avui ja ha sigut rebutjada -que no oficialment, però com si ho hagés estat- per l’altra ‘part contractant’, l’Estat espanyol i els seus acòlits, i que en veient la història prèvia es repeteix el camí, el procés, dels malaguanyats ‘Estatut’ i ‘Pla Ibarretxe’, demonitzats i atacats per les espanyes fins a la seves extincions finals, la dels polítics que els impulsaren i les de les ‘propostes’, a bastament desatesa i incomplerta, i trepitjada, en el cas català i finada i enterrada en el cas basc.

I més. Un ‘acord’ d’aquesta mena, si he entès prou bé que vol dir ‘Pacte’, necessita de com a mínim dues part disposades a parlar-ne, oi?, i l’una -la que té hores d’ara la paella pel mànec- a dit que ‘no!’, que és impossible… a banda de brandar tota una col·leció de pseudo-arguments de dubtós rigor democràtic per fer-ne palès, si és que en calia més, el seu rebuig.

Altre fet que m’ha empès a escriure és el fet que se’n vulguin aprofitar -CiU i el Govern- d’una convocatòria d’una altra entitat, l’ANC, en un dia on, des de que en tinc de memòria, sempre s’ha reivindicat el retorn de les llibertats de Catalunya, sempre s’ha demanat la restitució de les llibertats perdudes el 1714 i de la legalitat catalana d’aleshores, i s’ha honorat i el sacrifici la valentia dels que en tant trista hora van haver de donar la vida per defensar-les…

I un altre més. Demanar un nou ‘pacte’ amb l’Estat invasor no fa més que seguir amb les estratègies dels unionistes, perquè aital ho veig, no és res més que demanar-los una mica d’humanitat per no haver-se d’enfrontar -CiU- amb el que és indefugible, que és la necessitat del poble català d’emancipar-se i la necessitat del País de fer un canvi ‘radicalment democràtic’ cap a unes formes de govern que ens permetin canviar l’actual model oligàrquic per una veritablement democràtica meritocràcia. Però això, que evidentment tindrà moltes conseqüències, va més enllà del que serà un mer canvi de l’organització política-territorial de Catalunya, serà, de totes totes, un canvi profund de les relacions de poder polític i l’arribada d’unes noves elits, i d’aquí venen les resistències dels ‘apoltronats’ a que aquest canvi esdevingui, com a mínim, amb prou rapidesa, tot maldant per disposar de temps per assentar-se en el nou escenari i garantir-se la continuïtat en el poder.

I l’última, estic convençut que el MH se’n vol apropiar de les reivindicacions de la Diada per ‘treure pit’, en certa forma, i així poder vendre’s als poders espanyols, garantint-los l’adormiment de l’independentisme i el manteniment de l’estat de sotmetiment de Catalunya. En resum, per no haver d’enfrontar-se a l’amo, per no haver d’arriscar l’estatus quo, i mantenir el paper d’homes de confiança, d’esclaus privilegiats tot mantenint els seus ‘privilegis’ de casta.

I d’aquí tota aquesta estratègia pel 11S, la de pervertir el missatge, però no ens deixarem entabanar pas, el que cal fer i com cal fer-ho ho tenim tant i tant clar que dubto que el pròxim 11S veiem cap pancarta demanant el re-fotut ‘Pacte fiscal’…

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.