I qui vigila l’inquisidor?

InquisidorAquesta notícia que ha començat a córrer per la xarxa m’ha fet malpensar de totes totes. S’ens diu que el PP a través d’un Decret Llei permetrà al Banc d’Espanya intervenir qualsevol entitat bancària si té ‘sospites’ de possibles, actuals o futurs, problemes financers. Aital diu la notícia:

El Banc d’Espanya podrà intervenir urgentment qualsevol ens bancari sense necessitat d’esperar que aquest ho demani, i fins i tot quan es cregui que pot tirar endavant sense ajuts públics.


Això no seria pas per alarmar-se si parléssim d’una entitat reguladora amb reputació, solvència i professionalitat contrastades, i si a més estigués en un Estat immaculadament democràtic, però no és el cas, i estant l’Estat en mans de PP, que tenen el llistó ‘democràtic’ a ran de claveguera, i essent l’entitat reguladora un cau -al mateix nivell que el tarannà democràtic del PP- polititzat fins el moll de l’os, qui es pot creure que quan intervinguin una entitat serà per motius única i estrictament econòmics? Jo no m’ho crec pas, i és clar què, amb l’excusa de la vigilància del sector financer, s’han bastit amb una altra eina digna de la inquisició, amb la que ‘amb la sola sospita’ ja es pot actuar… i intervenir… i dirigir amb la finalitat que es vulgui, oi? I quan es ‘rescata’ algú que no ho vol ser ‘rescatat’, ni necessita ser ‘rescatat’ ni li cal ser ‘rescatat’, de què estem parlant doncs? D’una operació de salvament obligatòria, forçada i arbitrària? I qui ‘salva’ hom contra la seva voluntat per imposar-li, per obligar-lo a prendre un camí, obeir unes normes i complir unes pautes a la força i per decisió unilateral del ‘salvador’? No és conegut, i familiar, un ‘model’ tant típicament espanyol?

Aquesta mena de comportaments tenen un nom, o més ben dit un adjectiu, ‘inquisitorials’… I si hom té actituds inquisitorials és un inquisidor, oi? I arribats en aquest punt, no ens en hauríem de rumiar unes altres qüestions?… Quins interessos té? I qui vigila l’inquisidor?

Siau…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.