Una cadena humana?, perquè?

Cadena per la independènciaBé, aquest apunt tant sols vol ser una resposta oberta a la qüestió que un company de feina em va fer, fa pocs dies, davant la proposta de Cadena Humana que l’ANC i Òmnium van adreçar al poble català. Em demanava, el company, el perquè d’una Cadena Humana i no una manifestació, com cada any es fa, per aquest 11 de setembre. La resposta més escaient que se’m va acudir i que penso que és la correcte és la següent:

No es pot provar de repetir una manifestació de les dimensions del 11s2012. Els factors que la varen fer possible no són coneguts i, per això, és impossible reproduir-los.

En aquest supòsit -perquè això és el que és- i preveient una assistència molt probablement menor, en quant el nombre de persones, la comparació -odiosa en tot cas- l’estaríem servint en safata d’argent a tothom que volgués desprestigiar i desmotivar-nos-en en aquest procés d’independència. Doncs, vist això, calia fer quelcom d’agosarat, i notori, però amb el que no es pogués establir cap mena de comparació amb la Diada anterior, quelcom que fora prou exigent com per fer visible a ulls del món, i de nou, la determinació de l’independentisme català però que no exigís, alhora, la participació d’una massa tant ingent de persones, com a mínim no tant nombrosa, com la que es va ajuntar el proppassat 11s2012.

He de reconèixer, però, que és força més complexe organitzar una Cadena Humana, com la que tenim el repte de construir aquest 11s2013, que no pas fer una convocatòria de manifestació, per molt que també s’hagi d’organitzar. El repte és, com a mínim, prou important com perquè s’hagin hagut d’esmerçar moltes més hores de planificació i organització. És un esdeveniment molt més ‘cuinat’ que no pas una manifestació, o això em sembla a mi…

I per acabar, el repte és prou important com per a que tots, i tothom, ens esmercem en aconseguir un èxit que no doni peu al negacionísme -unionísme espanyolista- per a les excuses i arguments de sempre, per dir que l’empenta del poble català és de ‘curta durada’, que no hi ha una voluntat ferma o que el proppassat 11s2012 va ser un esclat ‘casual’ i no pas la conseqüència de que s’ha fet palès que els catalans no estem disposats a viure en un estat que ens imposa unes condicions de subsistència infrahumanes, amb l’anorreament de les nostres arrels, cultura, llengua, formes de ser i fer, i per la força.

Els catalans estem units i convençuts… i la Cadena Humana de l’Onze en serà una altra prova…

Endavant!

Anuncis

Els comentaris estan tancats.